banner38

TOPTAN GIDA DENİLİNCE ANKARA'DA AKLA GİMAT GELİR

* Yılların ötesinden hatırladığım kadarıyla, toptan gıda ürünleri satış merkezi olarak Atpazarı’ndan (Kaleden) Hamamönü’ne kadar uzanan güzergahta yer alırdı. 

06 Nisan 2023 11:05
TOPTAN GIDA DENİLİNCE ANKARA'DA AKLA GİMAT GELİR

      Zamanla Anafartalar caddesinin kuzey doğusundan Cezaevi’ne kadar ve hatta Konservetuvar’a kadar uzanan Ulucanlar semtini kapsadı. Ancak her şeye rağmen yeterli değildi, bu nedenle çeşitli çareler aranmaya başlandı ve büyük mücadeleler sonucunda hem kooperatifleşme, hem de şirketleşmeler sonucunda Ankara’nın batısındaki ( Ostim yolu üzerinde) bugünkü yerleşim alanını inşa edip adını GİMAT koydukları muhteşem bir tesisi hizmet alanını faaliyete geçirdiler.

      Daha fazla konuyu uzatmadan sözü ehline Gimat AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat KUBAT’a bırakalım:

KIYISLAMA YAPILACAK OLURSAK HER BAKIMDAN GİMAT ÇOK AVANTAJLIDIR

        “ Gimat esnaflarımızın kökeni Ankara Kalesi etrafında Saman pazarı, At pazarı, Ulucanlar gibi yerlerde ahilik kültürünü yaşatarak ticaretini yapmaya dayanmaktadır. Çok hızlı nüfus artışıyla birlikte ticaret de doğal olarak artmıştır ve oradaki dükkanların yetersiz kalması sonucu esnafların da dağınık olmasından dolayı yeni yer arayışına girilmiştir.

     Şu anki Gimat bölgesi tespit edilip 1980lerin başında yeri alınmış ve 1988-1989 yıllarında Gimat Gıda Toptancılar Sitesi adı ile faaliyete geçmiştir. Gimatımız 4-5 katlı, 600 iş yerinden oluşan, 1000 civarı esnafın faaliyet gösterdiği, ortalama 5000 kişiye istihdam sağlayan devletimize katma değer sağlayan bir çatıdır.

      Gimatımızda her ilimizin insanının ticaretini yapmasının yanı sıra kendi bölgesinin ürünlerini pazarlama imkanı bulabilmektedir.

     Her ilimizin kendi özgü ürünlerini Gimatımızda bulabilirler, örneğin Edirne Uzunköprü’nün Baldo pirincini, Kars’ın kaşarını, Kayseri’nin sucuğunu ve pastırmasını, Balıkesir, Ayvalık’ın soğuk sıkım zeytinyağını, Konya’nın bozkır tahinini, Rize’nin çayını, Kütahya’nın vişne kurusunu, Afyon’un lokumunu, Bursa Gemlik’in zeytinini, Aydın’ın incirini, Kastamonu taşköprü’nün sarımsağını, Çorumum’un leblebisini, Ordu’nun fındığını, Yozgatımızın mercimeğini, Adanamızın şalgamını, Antepimizin barak fıstığını, Mersinimizin limon suyunu, Kırşehirimizin cevizini, Ankaramızın Çubuk turşusunu, Ayaş dutunu, Beypazarı kurusunu, Kalecik karası pekmezini, Bala bulgurunu, Koçhisar tuzunu ve her ilimizin coğrafi tescilli ürünlerini Gimat’ta bulabilirsiniz.

     Ülke geneliyle kıyaslandığında ürün çeşitleri ve ucuzluk bakımından en avantajlı ilimizin Ankara olmasında en büyük pay Gimat’a aittir. Ülkemizdeki marketlerimizi bakkallarımızı ve Ankara halkımızı kaliteli güvenilir sağlıklı bol ürün çeşitlerinin uygun fiyata alabilirler.

    Dışarıdan aldıkları normal ürünleri Gimat’ta birinci kalite ürünlerine kıyasla %15-20 daha uygun fiyatla alabilirler ve bu vesile ile aile bütçesine büyük oranda katkı sağlarlar. Tüm Ankara halkımızı Gimat’ı tanımaya ve toptan alışveriş için GİMAT’a davet ediyorum. “

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.